Lovitură pentru Orange şi Vodafone: ANCOM i-a amendat pentru pentru nerespectarea regulamentului european privind roamingul

Postat la 22 martie 2018 604 afişări

Operatorii de telefonie mobilă Vodafone şi Orange au fost amendaţi de Autoritatea Naţională de reglementare în domeniul Comunicaţiilor - ANCOM - pentru nerespectarea regulamentului european privind roamingul, a anunţat joi instituţia de supraveghere.

Lovitură pentru Orange şi Vodafone: ANCOM i-a amendat pentru pentru nerespectarea regulamentului european privind roamingul

„În urma unor sesizări venite din partea utilizatorilor, ANCOM a investigat modul în care operatorii aplică regulamentul european Roam like at home în România. Controalele au evidenţiat nereguli, aşadar am solicitat furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice să remedieze în anumite termene problemele identificate şi am aplicat amenzi în valoare de 180.000 de lei”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Având în vedere faptul că multe dintre sesizările primite au venit din partea utilizatorilor de cartele preplătite, ANCOM a derulat o investigaţie privind modul în care aceştia au fost informaţi despre modificarea condiţiilor în care Vodafone furnizează serviciul de roaming în Spaţiul Economic European (SEE), după intrarea în vigoare a regulamentului european Roam like at home.

Citeşte continuare pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.