Lovitură de imagine pentru Tesla Motors: Compania încearcă să evite o investigaţie a guvernului SUA privind siguranţa Model S

Postat la 20 noiembrie 2013 24 afişări

Tesla Motors încearcă să evite o investigaţie a guvernului american privind siguranţa automobilului de lux Model S care ar putea avea consecinţe costisitoare pentru companie şi pentru industria maşinilor electrice în general.

Lovitură de imagine pentru Tesla Motors: Compania încearcă să evite o investigaţie a guvernului SUA privind siguranţa Model S

 Directorul general al companiei, Elon Musk, a anunţat că Tesla a pregătit o ajustare la software-ul Model S care ridică garda la sol la viteze mari, de autostradă, pentru a reduce şansele ca bateriile autoturismului să fie străpunse de obiecte peste care trece pe drum, evitând astfel producerea unor incendii, potrivit Bloomberg.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului Rutier din SUA a anunţat că va începe o investigaţie privind Model S, după ce au fost înregistrate două astfel de incidente.

Dacă autorităţile vor respinge soluţia software propusă de Tesla, compania ar putea fi obligată să instaleze un scut mai solid sub automobilele Model S, operaţiune foarte costisitoare care ar presupune şi rechemarea în service a autoturismelor aflate în circulaţie.

De asemenea, o astfel de anchetă ar reprezenta o lovitură de imagine pentru companie, care susţine că Model S este cea mai sigură maşină de pe piaţa americană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lovitura-de-imagine-pentru-tesla-motors-compania-incearca-sa-evite-o-investigatie-a-guvernului-sua-privind-siguranta-model-s-11708628
11708628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.