Locul din România frecventat de cei mai bogaţi oameni din Europa a ajuns astăzi o ruină. Cum a ajuns să arate una dintre cele mai impresionante clădiri - FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 iulie 2015 1710 afişări

Aflat pe coasta Mării Negre, în oraşul Constanţa, cazinoul cu acelaşi nume era cândva cunoscut de către cei mai bogaţi oameni din lume drept cea mai impunătoare clădire din România. Astăzi, din păcate, a devenit doar o umbră a ceea ce a fost cândva.

Construită la începutul secolului XX din ordinul Regelui Carol I, clădirea a fost desenată de către arhitectul Daniel Renard ca un tribut adus perioadei numită La Belle Epoque.

În timpul celui de-al doilea război mondial, cazinoul a fost folosit drept spital şi, ulterior, drept restaurant. În 1990 a fost în cele din urmă abandonat, datorită faptului că sumele necesare întreţinerii erau prea mari. Anul trecut, guvernul României a anunţat că va crea un fond de 9,5 milioane de euro destinat restaurării acestei clădiri minunate. Lucrările sunt programate să înceapă în cursul acestui an.

Fotograful Romain Veillon a explorat structura şi a realizat o serie de poze grăitoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/locul-din-romania-frecventat-de-cei-mai-bogati-oameni-din-europa-a-ajuns-astazi-o-ruina-cum-a-ajuns-sa-arate-una-dintre-cele-mai-impresionante-cladiri-foto-14601830
14601830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.