Locul din România care tocmai a devenit cea mai bună destinaţie verde din lume

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 martie 2022 17297 afişări

Locul din România care tocmai a devenit cea mai bună destinaţie verde din lume

Ţinutul Zimbrului din Neamţ a obţinut locul I în cadrul competiţiei Top 100 Sustainable Destinations, categoria People’s Choice Award, a anunţat luni Ministerului Mediului.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Bison Land – Ţinutul Zimbrului din Neamţ este singura microregiune din România care a reuşit să ajungă şi să se menţină în acest clasament exclusivist, din 2017 până în prezent.

„Bison Land s-a calificat în acest top select al destinaţiilor verzi din lume şi graţie programului de eliberare a zimbrilor în pădurile nemţene, coordonat de Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt, considerat un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii, dar şi a punerii în valoare a specificului local”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Mediului susţin că Ţinutului Zimbrului este singurul loc din Europa unde zimbrii se află, concomitent, în libertate, semi-libertate şi în captivitate.

Ceremonia de decernare a Green Destinations Story Awards 2022 a avut loc virtual în 11 martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ţinutul zimbrului,
neamţ,
competiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.