Liderii PNL şi PDL au discutat unificarea grupurilor parlamentare, decizia aparţine conducerii PNL

Autor: Andi Manciu Postat la 13 ianuarie 2015 35 afişări

Liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi Senat au discutat marţi despre procedura de unificare a grupurilor parlamentare, începând din actuala sesiune, declarând că deciziile politice ale negocierilor vor aparţine conducerii noului PNL.

La discuţiile de marţi au luat parte liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotii şi liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, fiind analizată în principal modalitatea în care se distribuie funcţiile la nivelul Parlamentului conform ponderii parlamentarilor.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a afirmat că structura viitoarelor grupuri parlamentare unificate ale PNL vor compune, pe lângă liderul de grup parlamentar, cinci vicelideri şi un secretar.

”Aceste conduceri ale grupurilor parlamentare, eventual chiar şi reprezentările în Birourile Permanente (ale celor două camere ale Parlamentului, n.r.) vor fi stabilite de grupurile parlamentare, care au un soi de autonomie politică, dar nu se poate decât cu consultarea, cu agrementul, cu o decizie comună a conducerii centrale a partidului”, a menţionat Haşotti.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a precizat că decizia finală asupra discuţiilor va fi luat la nivelul conducerii PNL.

”În ceea ce priveşte ponderile acestor funcţii, procedura şi modalitatea de alegere, în mod evident noi nu suntem abilitaţi să luăm decizii. Noi suntem abilitaţi să formulăm propuneri. Aceste propuneri vor fi formulate în primă instanţă către comisia organizatorică de unificare, iar după ce comisia organizatorică de unificare va agrea propunerile noastre, în mod evident se vor lua deciziile în Biroul Politic Naţional şi în grupurile parlamentare”, a declarat Orban.

El a menţionat că la nivelul Camerei Deputaţilor va susţine modificarea actualului Regulament, pentru a fi reglementată situaţia în care două grupuri parlamentare decid să-şi unifice structurile, caz care nu este prevăzut de Regulament.

De asemenea, liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL au evitat să se pronunţe asupra viitorilor lideri ai grupurilor unificate, dacă aceştia vor proveni din partea unui singur partid sau vor proveni din parte diferite, menţionând că această decizie va aparţine conducerii noului PNL.

O nouă discuţie pe marginea unificării grupurilor parlamentare PNL şi PDL va avea loc săpămâna viitoare, luni, la sediul PDL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
UNIFICARE,
/actualitate/liderii-pnl-si-pdl-au-discutat-unificarea-grupurilor-parlamentare-decizia-apartine-conducerii-pnl-13763050
13763050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.