Liderii chinez Xi Jinping şi taiwanez Ma Ying-jeou îşi strâng mâna într-o întâlnire istorică

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 07 noiembrie 2015 33 afişări

Liderii Taiwanului şi Chinei şi-au strâns mâna sâmbătă, într-o întâlnire istorică, marcând primul contact la vârf între cei doi foşti inamici din timpul Războiului Rece, despărţiţi în urma războiului civil, în urmă cu 66 de ani, relatează AP în pagina electronică.

Preşedinţii chinez Xi Jinping şi taiwanez Ma Ying-jeou, care se întâlnesc pe teren neutru, în oraşul-stat Singapore, în Asia de Sud-Est, s-au îndreptat unul către celălalt, în sala de bal a unui hotel, pe un fundal galben, flancat de palmieri.

Cei doi lideri au zâmbit în timp ce şi-au strâns mâinile, mai mult de un minut, pozând pentru jurnaliştii din sala de bal.

Fiecare dintre ei speră să rămână în istorie drept cel care a contribuit la încheierea unei lungi perioade de disensiuni şi neîncredere.

Însă întâlnirea este mai degrabă simbolică decât de substanţă.

Ambele părţi au anunţat că nu vor semna acorduri sau vreo declaraţie comună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SINGAPORE,
XI JINPING,
MA YING-JEOU
/actualitate/liderii-chinez-xi-jinping-si-taiwanez-ma-ying-jeou-isi-strang-mana-intr-o-intalnire-istorica-14877386
14877386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.