Lider rebel: Separatiştii din Ucraina vor redobândi teritoriile pierdute doar pe cale politică

Autor: Anna Primac Postat la 11 octombrie 2014 34 afişări

Liderul separatist al "republicii populare Doneţk", Denis Puşîlin, a declarat vineri că teritoriile pierdute în urma luptelor cu militari ucraineni vor fi "redobândite" doar pe cale politică, relatează ziarul rus Rosiiski Dialog, în ediţia electronică.

"Suntem foarte indignaţi în legătură cu această situaţie şi, probabil, ar fi trebuit să luptăm până la sfârşit, până la victorie. Însă acest fapt ar provoca moartea mai multor persoane civile şi pagube materiale semnificative. Din acest motiv, facem tot posibilul pentru a soluţiona toate problemele pe cale politică", a declarat Puşîlin, într-un interviu pentru Rosiiski Dialog.

El a subliniat că separatiştii nu vor permite ca teritoriile pierdute să se afle "prea mult timp sub controlul forţelor ucrainene".

"Vom încerca să redobândim aceste teritorii pe cale politică", a afirmat liderul prorus.

Potrivit lui Puşîlin, contruntările între forţele ucrainene şi rebeli, în zona aeroportului de la Doneţk, continuă.

El a menţionat, de asemenea, că separatiştii intenţionează să-şi deschidă "ambasade şi consulate" în mai multe state.

"Avem un astfel de scop. A fost deja deschisă o reprezentanţă la Moscova. Recent, a fost inaugurată o reprezentanţă (a rebelilor proruşi) în Finlanda", a declarat liderul separatiştilor de la Doneţk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
/actualitate/lider-rebel-separatistii-din-ucraina-vor-redobandi-teritoriile-pierdute-doar-pe-cale-politica-13377016
13377016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.