Lider al insurgenţilor huthi din Yemen, capturat de forţe loiale preşedintelui Mansour Hadi

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 iulie 2015 46 afişări

Unul dintre liderii insurgenţilor huthi din Yemen a fost capturat de forţele secesioniste sudice aliate ale coaliţiei internaţionale conduse de Arabia Saudită, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Abdul-Khaliq al-Huthi, un comandant al miliţiilor huthi din Yemen, a fost capturat sâmbătă de mişcarea secesionistă Rezistenţa Sudului, care colaborează cu alianţa internaţională coordonată de Arabia Saudită.

Informaţia nu a fost confirmată de insurgenţii huthi.

Mişcarea Rezisenţa Sudului este loială forţelor preşedintelui yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Arabia Saudită coordonează o coaliţie de nouă state arabe care efectuează din martie raiduri aeriene împotriva rebelilor huthi din Yemen, într-un conflict soldat cu mii de morţi.

În conflict sunt implicate forţele separatiste din sud, miliţiile locale şi tribale, militanţi sunniţi şi susţinătorii preşedintelui yemenit exilat Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
CONFLICT,
/actualitate/lider-al-insurgentilor-huthi-din-yemen-capturat-de-forte-loiale-presedintelui-mansour-hadi-14641169
14641169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.