Lia Olguţa Vasilescu le-a pus gând rău elevilor care chiulesc

Postat la 28 noiembrie 2017 107 afişări

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, atrage atenţia că ajutorul social acordat unei familii va fi diminuat în funcţie de absenţele nemotivate pe care le au copiii la şcoală. Mai exact, dacă un copil are 10 absente, se va tăia 20% din ajutorul social al familiei lui, iar dacă are 20 de absente nemotivate i se va tăia 50% din ajutorul social.

Lia Olguţa Vasilescu le-a pus gând rău elevilor care chiulesc

În acest sens există deja în vigoare o ordonanţă de urgenţă, existând familii care îşi retrag copiii de la şcoală tocmai pentru a primi ajutor social.

Ea a mai arătat că există familii aflate la cea de-a treia generaţie de şomeri şi că în aceste familii copiii sunt retraşi de la şcoală înainte de a termina clasa a VIII-a, tocmai pentru a nu avea o meserie şi a putea deveni asistaţi social.

De aceea, din luna august a intrat în vigoare o ordonanţă care prevede că, după ce un elev a acumulat mai multe absente nemotivate, familiei sale să îi fie diminuat ajutorul social, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.