Leul mai face un pas în faţa euro: cursul a coborât la minimul ultimelor trei luni şi jumătate

Postat la 18 decembrie 2012 10 afişări

Euro a coborât ieri pentru a patra şedinţă consecutiv la cursul oficial al BNR şi a atins un minim al ultimelor trei luni şi jumătate, de 4,4675 lei, evoluţie susţinută de optimismul jucătorilor străini generat de rezultatul alegerilor parlamentare de la începutul lunii decembrie. Moneda europeană a pierdut 1,7% din valoare în faţa leului în ultimele două săptămâni.

Cursul a atins un minim de 4,459 lei/euro pe piaţa interbancară în sesiunea de ieri, dar spre finalul zilei euro a mai recuperat din teren, iar tranzacţiile au ajuns să se efectueze în jurul a 4,474 lei/euro. De fapt, ritmul de apreciere al leului a încetinit în şedinţa de ieri datorită cererii comerciale de valută. "Avansul leului faţă de maximul sesiunii precedente a fost redus, sugerând faptul că inerţia de apreciere postelectorală ar putea declanşa şi posibile fluxuri comerciale de cerere de valută. Totuşi, este de aşteptat ca noua numire a lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru să conducă la un nou avans al leului întrucât creează premisele formării rapide a unui nou guvern", potrivit analiştilor ING Bank.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
leu,
euro,
curs,
minim
/actualitate/leul-mai-face-un-pas-in-fata-euro-cursul-a-coborat-la-minimul-ultimelor-trei-luni-si-jumatate-10398718
10398718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.