Legea prevenţiei ajunge în Parlament. ANAF introduce "cartonaşul galben" pentru firme

Postat la 30 martie 2017 449 afişări

Nu mai puţin de 330 de nereguli fiscale ale firmelor vor intra sub incidenţa viitoarei legi a prevenţiei, ceea ce înseamnă că vor primi a doua şansă şi nu vor fi amendaţi din prima ca până acum.

Legea prevenţiei ajunge în Parlament. ANAF introduce "cartonaşul galben" pentru firme

Firmele vor avea la dispoziţie un termen de până la 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de către inspector cu reprezentantul firmei, pentru remedierea unei probleme înainte de a fi sancţionate.

Lista contravenţiilor pentru care va fi aplicată legea va include peste 330 de nereguli, relevă proiectul final al Legii prevenţiei, prezentat de Profit.ro.

Sunt fapte care nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol ridicat.

Lista a fost redactată prin centralizarea propunerilor primite de la ministerele care au in subordine instituţiile cu atribuţii de control (de exemplu Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Turismului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor, Ministerul Finanţelor etc.)

Firma va beneficia de această facilitate o singură dată în termen de 3 ani de la data avertismentului. În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de remediere, inspectorul are obligaţia să reia controlul.

Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei încheiat cu încălcarea dispoziţiilor acestei legi va fi nul de drept. Ieri, ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunţat că Legea prevenţiei este finalizată, urmând să mai fie introdusă doar o componentă de prevenţie privind administraţia locală.

Legea prevenţiei trebuia să ajungă încă din februarie în Parlament, dar termenul a fost mult prea strâns, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preventie,
firme,
lege,
introducere,
parlament,
anaf,
refuz,
nereguli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.