Lege pentru pseudo-patroni

Postat la 09 mai 2006 8 afişări

Angajatii polonezi care si-au infiintat firme prin care isi incaseaza veniturile, achitand drept taxe doar o cota fixa de 19% in locul unor impozite de pana la 40%, si-ar putea pierde avantajele, daca proiectul Ministerului de Finante va deveni lege.

Angajatii polonezi care si-au infiintat firme prin care isi incaseaza veniturile, achitand drept taxe doar o cota fixa de 19% in locul unor impozite de pana la 40%, si-ar putea pierde avantajele, daca proiectul Ministerului de Finante va deveni lege. Potrivit ultimelor date disponibile, circa 200.000 de contribuabili polonezi au platit o cota de impozitare de 19% in 2004.

 

"Prevederile proiectului pun in pericol firmele in care proprietarul este singurul angajat", a declarat Jerzy Bielwany, director adjunct al Institutului pentru Studiul Taxelor, publicatiei poloneze de afaceri Plus Biznesu.

Miroslaw Barszcz, ministru adjunct al finantelor, motiveaza propunerile prin aceea ca Polonia trebuie sa-si adapteze legislatia in conformitate cu Directiva a VI-a a UE.

 

"Persoanele care s-au transformat in propriii angajati, desi in realitate fac aceeasi munca de la 8:00 la 16;00, in acelasi loc si pentru aceeasi companie, nu vor mai fi priviti ca intreprinzatori in ceea ce priveste plata taxelor", a declarat el. In proiectul de lege exista o lista de activitati care nu sunt considerate eligibile pentru a achita taxe "de intreprinzator".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/lege-pentru-pseudo-patroni-2511164
2511164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.