Lecţie rară oferită de o legendă a fotbalului mondial. Cum îşi câştigă existenţa fiul lui de 20 de ani: "Eu nu cred că e o ruşine"

Postat la 05 martie 2019 524 afişări

Gabriel Omar Batistuta a ajuns la 50 de ani, nu mai impresionează lumea fotbalului cu sprinturile şi execuţiile sale perfecte în faţa porţii, dar tot găseşte metode pentru a ieşi în evidenţă. De data aceasta, cel supranumit cândva "Batigol", fost adversar al României la CM 1994, i-a oferit fiului său, Joaquin (20 de ani), o adevărată lecţie publică.

Lecţie rară oferită de o legendă a fotbalului mondial. Cum îşi câştigă existenţa fiul lui de 20 de ani: "Eu nu cred că e o ruşine"

În anii glorioşi ai unei cariere impresionante sub tricoul Argentinei şi în Serie A, Batistuta a strâns suficienţi bani încât să le ofere fiilor săi cam totul. 

 

Dar unul dintre ei, Joaquin Batistuta, lucrează într-un atelier de fotocopiere. O slujbă onestă, pe care unii ar putea s-o considere nedemnă pentru fiul unei foste legende. Dar o situaţie pe care Batistuta o vede altfel şi pe care a explicat-o, de curând, în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni din Argentina: "Da, munceşte la fotocopiator, este angajat acolo. Dar eu consider că munca nu este o ruşine şi fiii mei trebuie să fie demni şi să bucure de ceea ce reuşesc să facă ei singuri.

 

 Desigur, aş putea să-i dau maşina, să meargă prin centru, să atragă fetele, lumea să spună 'Uite ce maşină are', dar nu s-ar simţi niciodată fericit", a declarat Batistuta, înainte să accentueze ideea: "Mai bine să poată să muncească şi să îşi cumpere el o maşină mult mai modestă, dar se va simţi mereu fericit pentru că va şti că el a câştigat-o, prin ceea ce a făcut. Aşa, e uşor să îi dau tot ce vrea şi nu va înţelege nimic din viaţă, din faptul că trebuie să faci ceva cu mâna ta, cu capul tău, pentru a avea apoi satisfacţia reuşitei pe deplin".

 

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
fiu,
lectie,
castigare,
rusine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.