Leasingul auto a crescut în primul trimestru cu 14%, la 277 milioane euro

Autor: Raluca Ghinea Postat la 18 mai 2015 39 afişări

Piaţa de leasing auto a consemnat în primul trimestru o creştere de 14% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, la 277,08 milioane euro, cel mai dinamic fiind segmentul vehiculelor comerciale, în special cele grele, a declarat luni directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

În primele trei luni ale anului trecut, piaţa finanţărilor auto în leasing se situa la 242,17 milioane euro.

Finanţările de autoturisme au înregistrat un avans de 20,2%, la 133,08 milioane euro, având o pondere de 48% în totalul pieţei de leasing auto.

Leasingul de vehicule comerciale grele a avut o valoare de 112,3 milioane euro, cu 17,2% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând 40% din piaţă de profil.

Vehiculele comerciale uşoare au ajuns la 29,13 milioane euro, în creştere cu 5% şi o pondere de 11%.

"Ne aşteptăm ca vehiculele să aibă cea mai mare pondere în continuare, de 70-75%, iar cele grele continuă să aibă cea mai importantă dinamică. Oferta de finanţare continuă să fie maimare decât cererea, conducând la creşterea concurenţei şi presiunii pe preţ", a afirmat Speteanu într-o conferinţă de presă.

Clienţii îşi păstrează preferinţă pentru autoturisme rulate.

Companiile subsidiare ale băncilor se bazează pe diversificarea canalelor de vânzare şi pe utilizarea tot mai extinsă a reţelelor de vânzare ale băncilor.

Pe de altă parte, piaţă leasingului operaţional a consemnat în primele trei luni o creştere de 16%, la peste 50.000 de vehicule.

În perioada ianuarie-martie au fost înmatriculate 2.500 de autovehicule pentru finanţarea în leasing operaţional, reprezentând 15% din totalul înmatriculărilor de vehicule.

Gradul de penetrare a leasingului operaţional se menţine scăzut, la 18% din piaţă totală de leasing, sub nivelul de peste 30% atins în alte economii europene.

Leasingul operaţional full-service reprezintă peste 70% din total, urmate de serviciile de administrare de flotă - 21% şi leasing operaţional fără servicii de administrare a flotei - 9%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEASING,
REZULTATE,
/actualitate/leasingul-auto-a-crescut-in-primul-trimestru-cu-14-la-277-milioane-euro-14286763
14286763
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.