Larry Page, co-fondatorul Google, a cheltuit 100 milioane de dolari din banii proprii încercând să construiască automobile zburătoare

Postat la 09 iunie 2016 306 afişări

Larry Page, co-fondatorul Google, a cheltuit 100 milioane de dolari din banii proprii încercând să construiască automobile zburătoare

Larry Page, Co-fondator Google şi CEO al Alphabet, compania mamă a Google, a cheltuit în secret 100 milioane de dolari pentru a dezvolta automobile zburătoare.

Potrivit unui articol Bloomber BUsinessweek, Page deţine, în secret, un startup numit Zee.Aero care a fost lansat în 2010. Se pare că miliardarul ar fi cheltuit 100 milioane de dolari din banii proprii pentru a finanţa acest startup şi unde lucrează acum 150 de persoane.

Cu toate acestea, Page nu se opreşte aici şi finanţează un alt startup numit Kitty Hawk care lucrează tot la dezvoltarea unui automobil zburător.

Zee.Aero are două prototipuri de astfel de aeronave şi cu care s-ar fi făcut teste de zbor în mod regulat. Vehiculele sunt electrice. Designul din imagine este unul destul de vechi, 2011, şi se pare că varianta actuală este una mai convenţională, ale cărei aripi se pot îndoi în sus pentru a putea fi parcate în locurile de parcare actuale. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/larry-page-co-fondatorul-google-a-cheltuit-100-milioane-de-dolari-din-banii-proprii-incercand-sa-construiasca-automobile-zburatoare-15459624
15459624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.