Kovesi: Nu am discutat nici cu fostul, nici cu actualul preşedinte şi nici cu premierul despre dosare

Autor: Otilia Ciocan Postat la 17 mai 2015 43 afişări

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, a declarat că nu a discutat niciodată, nici cu fostul şef al statului, nici cu actualul preşedinte şi nici cu premierul despre dosare aflate în curs de instrumentare la instituţia pe care o conduce.

"Pot să vă spun doar că după încheierea mandatului domnului preşedinte Băsescu nu am discutat cu acesta. Nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul preşedinte, nici cu actualul preşedinte. (...) Nu discut cu actualul preşedinte despre dosare nici la modul general. Am avut o discuţie înainte de începerea prezentării raportului de activitate (pentru anul 2014 - n.r.), cu privire la datele statistice, cu privire la rezulttate obţinute de DNA. Nu am avut discuţii punctuale pe anumite dosare, ci au fost discuţii de principiu care vizează instituţia, a nevoii de resurse umane, nevoia de a modifica anumte legi, chestiuni pe care le discutăm cu ministrul de Justiţie şi cu ministrul de interne, care cred că sunt importante între conducătorii a două instituţii importante în stat", a spus Kovesi, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de PRO TV.

Procurorul şef al DNA a punctat că nu a discutat niciodată despre dosare penale cu premierul Victor Ponta.

"Singurele discuţii pe care le-am avut cu premierul au fost doar cele privind invitaţia care i-a fost adresată dumnealui, de a participa la raportul anual de activitate. În cursul anului trecut am avut o discuţie despre suplimentarea schemei de personal", a adăugat Kovesi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KOVESI,
DOSARE,
PREŞEDINTE
/actualitate/kovesi-nu-am-discutat-nici-cu-fostul-nici-cu-actualul-presedinte-si-nici-cu-premierul-despre-dosare-14279926
14279926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.