Justiţia franceză cere presei să nu difuzeze fotografia tânărului rom bătut la periferia Parisului: "Locul ei legitim este doar în ancheta penală"

Postat la 19 iunie 2014 23 afişări

Procuroarea Sylvie Moisson din Bobigny (la nord de Paris) a cerut joi presei franceze să nu difuzeze fotografia prezentată ca fiind cea a tânărului rom bătut cu cruzime, vineri, la periferia Parisului şi publicată miercuri de presa britanică.

Justiţia franceză cere presei să nu difuzeze fotografia tânărului rom bătut la periferia Parisului: "Locul ei legitim este doar în ancheta penală"

 Site-ul de Internet al cotidianului britanic The Daily Telegraph a publicat miercuri sub titlul "fotografia care va şoca Franţa" imagini cu acest tânăr zăcând întră-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi plină de sânge.

"Dreptul francez se opune difuzării acestei fotografii a unei victime minore care are dreptul la protecţie absolută a imaginii sale, sub pedeapsa unor urmăriri penale", a reamintit Sylvie Moisson într-un comunicat.

"Nu mă îndoiesc că dreptul şi deontologia presei vor împiedica în Franţa orice difuzare a acestei fotografii care nu îşi are locul legitim decât în procedura anchetei penale", a afirmat ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/justitia-franceza-cere-presei-sa-nu-difuzeze-fotografia-tanarului-rom-batut-la-periferia-parisului-locul-ei-legitim-este-doar-in-ancheta-penala-12792501
12792501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.