Jucătorii mari încep să abandoneze „bătrânul” diesel: Porsche anunţă că va produce doar maşini cu motoare hybrid sau total electrice

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 septembrie 2018 196 afişări

Jucătorii mari încep să abandoneze „bătrânul” diesel: Porsche anunţă că va produce doar maşini cu motoare hybrid sau total electrice

Producătorul nemţesc Porsche anunţă că renunţă la motoarele diesel şi că se va concentra exlcusiv pe tehnologie electrică şi hybrid, după ce nu va mai produce maşini cu motoare de tip diesel, potrivit CNN.

Anunţul vine la doar cinci luni după ce un manager senior din cadrul Porsche în Germania a fost arestat în legătură cu scandalul Dieselgate care vizează compania-mamă a brandului – Volkswagen.

Doar 12% din vânzările globale ale Porsche au fost reprezentate de maşini diesel în 2017. Compania nu a mai avut maşini diesel în portofoliu încă din luna februarie şi nu a mai oferit un model diesel pentru SUA încă din noiembrie 2015, potrivit unui purtător de cuvânt al Porsche.

Porsche a declarat pentru presă la acel moment că cererea pentru vehicule electrice şi pentru cele hybrid a explodat, în timp ce piaţa pentru diesel se micşorează.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
porsche,
masini,
motoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.