Jucătorii din piaţa de curierat anunţă livrări record în săptămâna de Black Friday. Ce au cumpărat românii

Autor: Andra Stroe Postat la 26 noiembrie 2020 48 afişări

Jucătorii din piaţa de curierat anunţă livrări record în săptămâna de Black Friday. Ce au cumpărat românii

Sameday, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa locală de curierat, a livrat, în timpul campaniei de Black Friday, desfăşurate în intervalul 13 – 20 noiembrie, peste 2 milioane de colete, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul de comenzi înregistrate pe 13 noiembrie a fost de patru ori mai mare decât cel al unei zile obişnuite a anului. Mai mult, prima zi de luni de după Black Friday a înregistrat la rândul său o creştere de 250%, comparativ cu 2019, iar cea mai aglomerată zi, din punctul de vedere al volumului de expediţii, a fost marţi, 17 noiembrie, când echipa de curieri

Sameday a livrat cu 35% peste vârful istoric atins în perioada stării de urgenţă.

Ridicarea coletelor din reţeaua de lockere easybox a fost în topul preferinţelor celor care au comandat în perioada campaniei de Black Friday, serviciul înregistrând o rată adopţie de trei ori mai mare faţă de anul trecut. Numărul coletelor livrate în easybox, în cadrul campaniei de anul acesta, a fost egal cu jumătate din întregul volum de livrări al ediţiei precedente.

37% dintre destinatarii din Bucureşti au ales să îşi ridice comenzile din lockere, în top urmând Cluj-Napoca şi Timişoara. Coletele au fost ridicate din easybox, în medie, cu trei ore mai repede decât în luna octombrie, iar cel mai scurt timp pentru preluarea unui colet a fost de un un minut.

95% dintre coletele livrate prin Sameday, între 13 şi 20 noiembrie, au fost de tipul B2C, servind, astfel, sectorul de e-commerce. În materie de categorii de produse, românii şi-au orientat atenţia spre segmentele: modă (14.7%), casă, decoraţiuni şi bricolaj (13.9%) şi IT&C (13.6%).

În perioada Black Friday, Sameday a operat cu o flotă de peste 2.500 de vehicule.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
black friday,
curierat,
livrari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.