Jon Stewart a prezentat pentru ultima dată "The Daily Show" - FOTO

Autor: Florin Badescu Postat la 07 august 2015 71 afişări

Jon Stewart a prezentat pentru ultima dată emisiunea "The Daily Show", joi seară, printr-o ediţie-retrospectivă, în care cunoscutul actor de comedie a adus un tribut plin de efuziune numeroşilor săi colaboratori pe care i-a avut de-a lungul celor 17 ani la pupitrul acestui show TV.

Mulţi dintre foştii lui colaboratori au fost prezenţi în platourile de filmare, iar alţii, care au asistat adeseori în direct la comentariile extrem de ironice pe care Jon Stewart, un maestru al satirei, le-a făcut de-a lungul timpului în emisiune la adresa unora dintre "ţintele" sale predilecte, precum Bill O'Reilly şi Hillary Clinton, au apărut în mesaje video înregistrate, informează Reuters.

Jon Stewart, a cărui emisiune difuzată de postul de televiziune Comedy Central a fost recompensată cu 18 premii Primetime Emmy şi a ironizat excentricităţile şi excesele din politica, cultura şi mass-media americană, a optat pentru o ultimă ediţie foarte directă, alcătuită din mesaje înregistrate, intervenţii în direct ale unor celebrităţi şi momente de satiră politică.

Pauzele muzicale au fost asigurate de Bruce Springsteen şi grupul său, E Street Band.

Jon Stewart şi-a început într-un mod simplu ultima emisiune la pupitrul de prezentator al "The Daily Show" şi a fost întâmpinat cu urale de spectatorii din platou: "Bine aţi venit la «The Daily Show», numele meu este Jon Stewart. Am veşti mari: Gata, acesta este episodul final".

Un segment extins al emisiunii a fost alcătuit din ştiri umoristice furnizate de corespondenţii emisiunii, care au "inundat" ediţia de joi seară cu comentarii ironice la adresa cursei din interiorul Partidului Republican pentru o nominalizare la candidatura pentru funcţia prezidenţială.

Steve şi Nancy Carrell, John Hodgman, Lewis Black, Wyatt Cenac, Kristen Schaal, Mo Rocca, Jason Jones şi fraţii Rob şi Nate Corddry au fost doar câţiva dintre corespondenţii emisiunii care au glumit joi seară atât pe seama politicienilor americani, cât şi pe seama lui Jon Stewart.

"Încă eşti aici? Credeam că Trevor a început deja în locul tău", a glumit Kristen Schaal, referindu-se la Trevor Noah, care îl va înlocui pe Jon Stewart în calitate de prezentator al acestei emisiuni, începând din luna septembrie.

În timpul emisiunii de joi seară, Trevor Noah a apărut dintr-o dată în spatele pupitrului lui Jon Stewart, prefăcându-se că măsoară cu mare atenţie fotoliul şi biroul acestuia, determinându-l pe celebrul prezentator să îl implore, în glumă, la un moment dat: "Poţi să mă mai laşi încă 20 de minute, te rog?".

Stephen Colbert, fost colaborator al emisiunii "The Daily Show", care a prezentat apoi propriul show TV - "Colbert Report" - înainte de a fi numit ca înlocuitor al lui David Letterman la cârma emisiunii "Late Show" difuzată de CBS, a avut şi el o apariţie savuroasă în ediţia de joi seară.

Printre "ţintele" de joi seară ale lui Jon Stewart s-au aflat Hillary Clinton, prezentatorul TV Bill O'Reilly, secretarul de stat John Kerry, guvernatorul statului New Jersey Chris Christie şi senatorul de New York Chuck Schumer, vizaţi cu toţii de ironiile acide ale lui Jon Stewart, al cărui discurs s-a încheiat cu o expresie celebră folosită de senatorul John McCain: "So long, jackass" ("La revedere, idioţilor").

 

Un segment înregistrat a fost alocat scenelor filmate în culisele emisiunii, prezentând membrii echipei de producţie făcând glume în sălile de dormit, cabinele scenariştilor, camera editorilor, dar şi în bucătărie.

"Lucrul din acest loc de care îmi va fi cel mai dor sunt oamenii de aici", a spus Jon Stewart, adăugând că aceştia nu l-au dezamăgit niciodată şi că l-au susţinut întotdeauna. "Acesta este cel mai frumos loc în care am lucrat vreodată", a adăugat el.

Emoţia l-a cuprins pe celebrul prezentator american în momentul în care acesta a mulţumit soţiei sale Tracey şi copiilor săi pentru faptul că l-au învăţat "cum arată bucuria".

Jon Stewart, în vârstă de 52 de ani, care a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar, a dezvăluit foarte puţine detalii despre planurile sale viitoare după retragerea sa din postul de prezentator al unei emisiuni de televiziune care, deşi are o audienţă mică, nocturnă, are, totuşi, o influenţă disproporţionat de mare asupra culturii americane.

"Acest show nu se termină. Abia vom lua o mică pauză în conversaţia noastră", a promis Jon Stewart în faţa telespectatorilor americani.

La finalul emisiunii, Jon Stewart a spus: "În loc să vă spun «La revedere» sau «Noapte bună», vă spun, pur şi simplu, că voi merge să beau ceva".

"The Daily Show" este urmărit, în medie, de peste un milion de telespectatori pe noapte, un public mult mai puţin numeros decât cel al competitorilor de la celelalte reţele de televiziune, dar Stewart a devenit disproporţionat de influent în cultura şi politica americană.

Atacurile sale la adresa politicienilor aleşi sau care doresc să candideze, la adresa jurnaliştilor de televiziune şi a altor persoane publice, mai ales din partea dreaptă, conservatoare a spectrului politic, l-au transformat într-o personalitate apreciată de stânga politică.

Nucleul bazei sale de fani este alcătuit din adulţi tineri. Într-un sondaj din 2004 realizat de Pew Research Center for the People and the Press, 21% dintre persoanele intervievate, cu vârsta între 18 şi 29 de ani, au citat "The Daily Show" ca sursă de informaţii din domeniul politic.

Jon Stewart a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar şi a debutat ca regizor în 2014, cu filmul "Rosewater". Cariera sa în lumea divertismentului a început la New York, unde a fost actor de stand-up comedy, iar în 1993 a adus satira sa la televiziune, găzduind emisiunea "The Jon Stewart Show" la MTV.

Emisiunea "The Daily Show" a fost o rampă de lansare pentru mai multe vedete. În afară de Stephen Colbert, printre acestea s-au numărat şi Steve Carell şi John Oliver.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JON STEWART,
THE DAILY SHOW,
/actualitate/jon-stewart-a-prezentat-pentru-ultima-data-the-daily-show-foto-14667643
14667643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.