Johnson & Johnson va cumpăra Actelion pentru 30 de miliarde de dolari

Postat la 26 ianuarie 2017 181 afişări

Johnson & Johnson va cumpăra Actelion pentru 30 de miliarde de dolari

Compania americană Johnson & Johnson (J&J) a anunţat, joi, că va cumpăra firma elveţiană de biotehnologie Actelion pentru 30 de miliarde de dolari, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

Achiziţia îi va permite companiei J&J acces la portofoliul de medicamentele pentru boli rare al grupului elveţian, ceea ce va diversifica oferta de medicamente a firmei americane, în contextul în care cel mai important produs, Remicade (pentru artrită), se confruntă cu competitori care impun preţuri mai mici.

Oferta de a plăti 280 de dolari per acţiune, lansată în urma discuţiilor cu directorii executivi, a fost unanim acceptată de membri ambelor comisii directoriale.

Actelion îşi va concentra unităţile de cercetare şi dezvoltare într-o companie independentă, cu sediul în Elveţia, sub numele de R&D NewCo, care va fi condusă de Jean-Paul Clozel.

J&J va deţine, iniţial, o participaţie de 16% în R&D NewCo şi va avea dreptul la o cotă adiţională de 16%.

Tranzacţia este aşteptată să fie finalizată la finalul celui de-al doilea trimsetru.

Acţiunile Actelion au crescut cu 20,3%, ajungând la 273,60 de franci elveţieni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.