Ajuns la 35 de ani, Roger Federer în învinge pe Stan Wawrinka şi se califică în finala Openului Australiei

Postat la 26 ianuarie 2017 266 afişări

Ajuns la 35 de ani, Roger Federer în învinge pe Stan Wawrinka şi se califică în finala Openului Australiei

Tenismenul elveţian Roger Federer (locul 17 în clasamentul mondial) a câştigat, joi, meciul împotriva conaţionalului Stan Wawrinka (locul 4 ATP), scor 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, şi s-a calificat în finala Openului Australiei, de la Melbourne, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Partida a durat trei ore şi patru minute. Wawrinka a controlat schimburile de pe baseline, dar Federer a fost mai agresiv şi a avut succes în majoritatea cazurilor când a urcat la fileu. Federer a servit 11 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Roger a fost mai eficient cu primul serviciu (72% mingi câştigate, faţă de 63% Stan), în timp ce Wawrinka a avut un procentaj mai bun de reuşită cu al doilea serviciu (70%, faţă de 58% Federer).

Fiecare dintre cei doi elveţieni a reuşit câte patru break-uri. Federer a înregistrat 47 de puncte direct câştigătoare şi 50 de erori neforţate. Wawrinka a greşit mai puţin, doar 35 de erori neprovocate, şi a reuşit 45 de mingi câştigătoare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.