Jeffrey Word, SAP: Piete precum Romania sunt tinta pentru dezvoltare

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 19 octombrie 2010 15 afişări

Producatorul german de solutii software pentru companii SAP pariaza pe pietele emergemnte printre care si Romania pentru dezvoltare, potrivit lui Jeffrey Word, vice presedintele de strategie pentru produse al SAP, estimand ca va ajunge la un miliard de utlizatori la nivel mondial pana in 2014.

Miza de crestere o reprezinta companiile mici care s-ar putea orienta catre aplicati software de business in incercarea de a-si optimiza operatiunile, dar si cele care pana acum au preferat sa lucreze cu solutii dezvoltate intern si care, in lumina dificultatilor traversate in perioada de criza, sunt mai dispuse sa investeasca in solutii specializate. Cu precadere, zona de dezvoltare strategica din urmatorii ani va fi Europa Centrala si de Est, unde functioneaza multe foste companii de stat astazi privatizate, care reprezinta o oportunitate de crestere.

In sine, piata solutiilor de tip ERP (enterrpise resource planning), "doar una dintre componentele suitei de aplicatii de business necesare unei companii", dupa spusele lui Word, autorul mai multor carti de IT, este destul de mica in Romania, iar ultimii doi ani de criza si-au pus destul de puternic amprenta, industria fiind estimata sa scada si in acest an, pana la 100 de milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Pierre Audoin Consultants.

"Toti executivii din companii mici si medii vor sa creasca si spera sa profite de contextul ultimilor doi ani pentru a lua avans in fata competitorilor", apreciaza Word, convins ca este imposibil ca la un moment dat aceste companii sa nu simta nevoia unor investitii in aplicatii software pentru afaceri. Cu o experienta de peste 15 ani in consultanta de business si strategii IT pentru companii din topul Fortune 1000, dintre care zece ani in cadrul SAP, unde este acum responsabil cu definirea strategiei de produs a SAP, Word a observat in ultimii ani aparitia a doua categorii de companii - unele care au profitat de criza si altele care au ajuns in stadiul de a face orice pentru a supravietui. "Daca acestea din urma ar fi folosit o suita corespunzatoare de aplicatii de business, probabil n-ar mai fi avut la fel de multe probleme", spune Word in discutia cu BUSINESS Magazin.

In opinia lui Word, companiile care s-au diminuat in ultima perioada investitiile in IT au au pierdut teren in fata celor care au intuit necesitatea unor suite de aplicatii de business. "E ca si cum atunci cand iti duci masina la service. Daca decizi sa repari tot, vei putea calca acceleratia cand iesi pe autostrada. Daca alegi in schimb sa faci doar un minim necesar, vei merge cum poti", explica vice presedintele din cadrul SAP.

Pentru furnizorul german de aplicatii software pentru afaceri, o directie de dezvoltare in urmatoarea perioada o reprezinta insa companiile de mici dimensiuni. In prezent, cel mai mic client al SAP este o companie cu un singur angajat, un

vanzator de piese uzate de Volkswagen din Mexic, care isi gestioneaza stocul de marfa prin intermediul unei aplicatii SAP. Pentru companiile care sunt mai putin dispuse sa investeasca intr-o aplicatie de business, compania a lansat deja in cateva tari europene, printre care Germania, Franta, Marea Britanie si Elvetia, dar si India sau China un serviciu prin care companiile pot folosi aplicatii pe baza de abonament lunar. "Momentan, solutia este in faza de testare, dar probabil va ajunge in curand si in Romania", a spus Jeffrey Word.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Jeffrey Word,
SAP,
software
/actualitate/jeffrey-word-sap-piete-precum-romania-sunt-tinta-pentru-dezvoltare-7498998
7498998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.