Jean-Claude Juncker este departe de a întruni numărul de femei cerut de socialişti pentru posturile de comisari CE

Autor: Iuliana Enache Postat la 30 iulie 2014 35 afişări

Preşedintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, este preocupat de refuzul statelor membre de a desemna femei pentru a face parte din echipa sa şi se teme de respingerea Parlamentului European în cadrul votului de învestitură prevăzut pentru octombrie.

Termenul impus pentru candidaturi expiră la 31 iulie şi o singură femeie a fost desemnată oficial până în prezent de către Guvernul ţării sale, respectiv Vera Jourova, ministrul ceh pentru Dezvoltare Locală.

Alte două ţări urmează să îşi anunţe decizia de reconfirmare a comisarilor în exerciţiu: Bulgaria cu Kristalina Gheorghieva şi Suedia cu Cecilia Malmström, au precizat serviciile sale.

Jean-Claude Juncker contează pe alte două candidate femei dar identitatea lor nu a fost dezvăluită.

Comisia în exerciţiu numără nouă femei din cei 28 de comisari. Preşedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a avertizat că dacă noua Comisie va avea mai puţine femei decât în prezent nu va obţine majoritatea cerută pentru învestitură. În acest caz, Jean-Claude Juncker ar fi constrâns să îşi modifice echipa.

El mizează pe şase ţări care încă nu şi-au anunţat candidatul: Italia, Belgia, Olanda, Portugalia, Slovenia şi România, au explicat serviciile sale.

Şeful Guvernului italian Matteo Renzi a propus candidatura ministrului său de Externe Federica Mogherini pentru a-i succeda britanicei Catherine Ashton în postul de şef al diplomaţiei europene, dar ea a fost refuzată la ultimul summit european. În prezent, el intenţionează să prezinte candidatura lui Massimo D'Alema, fost preşedinte al Consiliului şi fost ministru de Externe, potrivit unor surse europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
COMISIE,
FEMEI
/actualitate/jean-claude-juncker-este-departe-de-a-intruni-numarul-de-femei-cerut-de-socialisti-pentru-posturile-de-comisari-ce-13004723
13004723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.