SUA intenţionează să vândă Irakului 5.000 de rachete Hellfire

Autor: Ioana Bojan Postat la 30 iulie 2014 28 afişări

Statele Unite intenţionează să vândă 5.000 de rachete Hellfire Irakului, pentru suma de 700 de milioane de dolari, pentru a ajuta Bagdadul în lupta sa contra insurgenţilor sunniţi, au anunţat marţi oficiali americani.

Această vânzare, cea mai mare în ceea ce priveşte echipamentele Hellfire, a fost aprobată de Departamentul de Stat şi trebuie să primească şi acordul Congresului.

Cele 5.000 de rachete antitanc Hellfire sunt menite să "susţină forţele de securitate irakiene în operaţiunile lor actuale", a precizat Agenţia pentru cooperare în materie de Apărare şi Securitate.

Forţele armate irakiene lansează rachete cu ajutorul unor avioane Cessna.

Luna aceasta, Statele Unite au livrat 466 de rachete Hellfire Bagdadului, în total 780 de la începutul anului, potrivit contraamiralului John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Alte 366 de rachete urmează să fie livrate în august, a adăugat el.

Rachetele Hellfire, fabricate de gigantul Lockheed Martin, sunt utilizate de Pentagon împotriva insurgenţilor din Al-Qaida în Pakistan sau în Yemen, cu ajutorul avioanelor fără pilot.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAK,
ARMAMENT
/actualitate/sua-intentioneaza-sa-vanda-irakului-5-000-de-rachete-hellfire-13004136
13004136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.