Japonia se teme de o radicalizare a regimului nord-coreean

Postat la 12 decembrie 2013 36 afişări

Regimul nord-coreean riscă să se radicalizeze după destituirea lui Jang Song-thaek, unchiul lui Kim Jong-un, a apreciat joi ministrul japonez al Apărării.

Japonia se teme de o radicalizare a regimului nord-coreean

 "Urmărind imaginile cu momentul evacuării lui Jang Song-thaek din scaunul său, m-am gândit la scene din timpul revoluţiei culturale" din China, a declarat joi Itsunori Onodera în cadrul unui forum, la Tokyo.

"Coreea de Nord ar putea să se radicalizeze şi mai mult pe viitor, iar aceasta mă preocupă", a declarat ministrul.

Coreea de Nord a confirmat luni destituirea lui Jang Song-thaek şi, fapt rar, a difuzat fotografii cu arestarea umilitoare a celui considerat până de curând ca numărul doi al regimului.

Potrivit unor experţi, această epurare la nivel înalt, survenită la doi ani de la accederea la putere a lui Kim Jong-un, ar putea să-i permită tânărului lider să strângă rândurile în jurul său împotriva Coreei de Sud şi occidentalilor, care acuză Phenianul că dezvoltă rachete intercontinentale cu capacitate nucleară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-se-teme-de-o-radicalizare-a-regimului-nord-coreean-11758964
11758964
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.