Iulian Dascălu vrea să construiască la Romexpo cel mai mare proiect imobiliar din România: 2 mld. euro

Autor: Bogdan Alecu Postat la 17 decembrie 2019 579 afişări

Camera de Comerţ şi Industrie a României a demarat primele pro­ceduri pentru obţinerea autoriza­ţiilor nece­sare demarării proiectului imobi­liar de la Romexpo, potrivit datelor de la Urbanism, iar proiectul este susţinut de compania Iulius.

Iulian Dascălu vrea să construiască la Romexpo cel mai mare proiect imobiliar din România: 2 mld. euro

Camera de Comerţ şi Industrie a României a demarat primele pro­ceduri pentru obţinerea autoriza­ţiilor nece­sare demarării proiectului imobi­liar de la Romexpo, potrivit datelor de la Urbanism, iar proiectul este susţinut de compania Iulius. Proiectul vizează construcţia a 14 clădiri de birouri, re­zidenţial, hotel şi un nou mall, toate reprezentând o investi­ţie cumulată de peste 2 mi­liar­de de euro, potrivit esti­mărilor ZF. Acesta este cel mai mare şi complex proiect demarat vreodată pe piaţa locală.

„Propunerea de dez­voltare presu­pune un pro­iect mixt complex, ce inclu­de foarte multe com­po­nente social - culturale, cu un impact pozitiv sem­ni­ficativ şi direct pentru comu­ni­tate şi pentru compa­niile mici şi mijlo­cii, şi în care sunt im­plicate mai multe părţi. Se doreşte dez­voltarea unui pol urban puternic, printr-un proiect la un cu totul alt nivel, ca amploare, dar şi cu un con­cept unic, ce îmbină func­ţiuni culturale, artis­tice, re­tail, office, dar şi so­luţii de infrastructură şi spaţii verzi. În forma propusă de Camera de Co­merţ şi Industrie a României, este un pro­iect cu o puternică iden­titate românească, dar care va reprezenta un re­per la nivel interna­ţio­nal“, au de­clarat oficialii Grupului Iulius.

Zona Romexpo din Capitală se va transforma radical în următorii ani, pe măsură pe lângă proiectele de birouri deja demarate de Portland Trust şi GTC şi cele rezidenţiale ale Cordia (Parcului 20) şi Impact (Luxuria). Lista va continua cu proiectul Ţiriac Imobiliare, al doilea cel mai mare după cel de la Romexpo şi cel al dezvoltatorului Forte Partners, care vrea să dezvolte pe bdul Expoziţiei un ansamblu de clădiri cu funcţiune mixtă. De asemenea, la începutul lunii decembrie, GTC România a demarat construcţia proiectului City Rose Park din zona Expoziţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.