Italia: Părinţii se ceartă pe tema vaccinului şi doi copii ajung în instanţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 octombrie 2021 39 afişări

Doi copii din Italia au fost nevoiţi să se adreseze instanţei pentru a se vaccina. Părinţii acestora se ceartă pe tema serului.

Italia: Părinţii se ceartă pe tema vaccinului şi doi copii ajung în instanţă

În timp ce în Sardinia se înregistrează o cursă a vaccinării pentru copii, insula situându-se pe primul loc în Italia, au fost înregistrate două cazuri de copii care au ajuns la tribunal pentru a se vaccina, scrie agenţia ANSA.

În primul caz, relatat în paginile cotidianului „L'Unione Sardegna”, e vorba despre un băiat de 16 ani care a fost autorizat de judecătorii primei secţii civile din Cagliari să se vaccineze.

Disputa a apărut în familia acestuia, între părinţii separaţi: mama este în favoarea vaccinului, tatăl împotriva.

Tribunalul din Cagliari notează că „nu există contraindicaţii specifice pentru sănătatea minorului" şi că administrarea „este încă supusă controlului medical în momentul inoculării".

Un caz similar s-a înregistrat în Nuoro şi a fost dezvăluit de „La Nuova Sardegna”. Părinţii unui băiat de 15 ani s-au certat din cauza imunizării, iar medicul familiei este antivaccinist şi a fost deja suspendat de la serviciu. Tatăl băiatului a fost pentru administrarea vaccinului, iar instanţa a stabilit suspendarea temporară a autorităţii mamei cpentru a permite tatălui să semneze consimţământul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
vaccin,
tribunal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.