Isărescu vrea să ajute economia: BNR taie dobânda la lei până la 5,75% pe an, pentru a doua şedinţă consecutiv

Postat la 05 ianuarie 2012 11 afişări

Banca Naţională a redus astăzi pentru a doua şedinţă consecutiv, dobânda cheie cu un sfert de punct procentual, până la nivelul de 5,75% pe an. Nivelul rezervelor minime obligatorii la pasivele în lei şi valută a rămas constant la 15% şi respectiv 20%.

Majoritatea analiştilor se aşteptau la reducerea cu un sfert de punct procentual a dobânzii cheie. BNR utilizează în continuare termenul de "gestionare adecvată a lichidităţilor", ceea ce înseamnă că va permite o fluctuaţie mai mare a dobânzilor pe piaţa interbancară.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
isarescu,
economie,
dobanda,
rata
/actualitate/isarescu-vrea-sa-ajute-economia-bnr-taie-dobanda-la-lei-pana-la-5-75-pe-an-pentru-a-doua-sedinta-consecutiv-9128320
9128320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.