Isarescu la "Dupa 20 de ani": Dureaza un an si jumatate sa ne revenim

Postat la 07 noiembrie 2010 10 afişări

Scaderea nivelului de trai a devenit mai evidenta incepand cu vara anului trecut si doare foarte tare acum. "Parerea mea este ca durerea va continua si in anul urmator. Cresterea economica nu o intrevedem suficient de solida ca sa aduca dupa ea si cresterea nivelului de trai", atentioneaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful Bancii Nationale a vorbit duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, despre scaderea nivelului de trai din Romania, dar si despre viitorul Ordonantei 50.

Banca Nationala estimeaza o crestere economica de 1,5% pentru anul viitor. Chiar si-asa, "dureaza un an, un an si jumatatea din momentul relansarii pana in momentul cand se simte in nivelul de trai al populatiei, deci s-ar putea ca efectele sociale sa persiste chiar in tot anul 2011".

In ce priveste OUG 50, Mugur Isarescu a spus ca "nu trebuie sa inlocuim un exces, cel al bancilor, cu un alt exces", referindu-se la cererea FMI si a Comisiei Europene ca ordonanta sa nu se aplice si creditelor deja existente si ca ANPC sa nu aiba dreptul sa suspende activitatea de creditare a niciunei banci. BNR va lucra impreuna cu Guvernul si cu Parlamentul pentru a aduce textul ordonantei creditelor cat mai aproape de prevederile directivei europene pe care OUG o adapteaza in legislatia Romaniei, a adaugat guvernatorul.

Vezi inregistrarea emisiunii pe www.stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Isarescu,
BNR,
OUG 50,
recesiune
/actualitate/isarescu-la-dupa-20-de-ani-dureaza-un-an-si-jumatate-sa-ne-revenim-7698214
7698214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.