Isărescu: Exporturile schimbă prognoza PIB pe 2012 şi creează confuzie în construcţia bugetară

Postat la 04 octombrie 2011 24 afişări

Prognoza de creştere economică pentru anul viitor va fi modificată, în condiţiile în care nu se mai poate miza pe aceeaşi creştere a exporturilor, ceea ce va conduce la o confuzie în construcţia bugetară, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Sunt soluţii atât de facile şi lumea politică este atât de mioapă? Cred ca nu mai este o întrebare retorică. O realitate care ne loveşte în fiecare zi. Ne schimbăm prognozele pentru că nu mai putem să mizăm pe aceeaşi creştere a exporturilor. Am fi nerealişti. În momentul în care ţi-ai schimbat prognoza apare iar confuzie în construcţia bugetară", a spus Isărescu la Romania Financial Forum, organizat de MEDIAFAX în parteneriat cu BNR. Exporturile realizate anul trecut au urcat cu 27,3%, la 156,97 miliarde de lei (37,25 miliarde euro), potrivit datelor INS. În perioada ianuarie-iulie, exporturile au fost de 25,8 miliarde de euro, cu 25,5% mai mari faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă din 2010. Săptămâna trecută, grupul finlandez Nokia a anunţat că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă. Nokia a fost anul trecut al doilea mare exportator din România, după Dacia. După primele nouă luni ale anului trecut, compania avea deja exporturi de 750 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
isarescu,
prognoza,
pib,
confuzie,
buget
/actualitate/isarescu-exporturile-schimba-prognoza-pib-pe-2012-si-creeaza-confuzie-in-constructia-bugetara-8837391
8837391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.