Iranul, pregătit să facă "paşi ireversibili" în negocierile asupra programului său nuclear

Autor: Gaidau Ion Postat la 15 aprilie 2015 52 afişări

Iranul va face "paşi ireversibili" în negocierile asupra programului său nuclear dacă şi celelalte ţări vor proceda la fel, a dat asigurări marţi, la Madrid, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de Euronews.

"Cred că suntem, de fapt, aproape de un acord, dar trebuie doar să-l scriem negru pe alb", a declarat şeful diplomaţiei iraniene, aflat în vizită la Madrid.

"Nu sunt filosof, dar vom trebui de asemenea să schimbăm această mentalitate şi percepţia noastră în lume pentru a ameliora situaţia", a apreciat el.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (Rusia, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, China şi Germania) au ajuns la un acord de principiu asupra programului nuclear iranian, negocierile urmând să fie reluate la 21 aprilie.

Potrivit unor surse occidentale, regimul islamist de la Teheran ar urma să suspende cu 66% actualele capacităţi de purificare a uraniului, iar activităţile nucleare iraniene ar urma să fie monitorizate timp de zece ani. De asemenea, marile puteri ar putea atenua regimul de sancţiuni impus Teheranului. Un acord final trebuie semnat până la 30 iunie.

Occidentul şi Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice armament nuclear sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
IRAN,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/iranul-pregatit-sa-faca-pasi-ireversibili-in-negocierile-asupra-programului-sau-nuclear-14121802
14121802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.