Experţi malaysieni şi rebeli proruşi urmează să efectueze căutări la locul prăbuşirii MH17

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 aprilie 2015 33 afişări

Experţi malaysieni şi reprezentanţi ai rebelilor proruşi urmează să caute vineri rămăşiţe umane şi probe materiale în estul Ucrainei, la locul prăbuşirii Boeingul Malaysia Airlines, au anunţat insurgenţii, suspectaţi că au doborât zborul MH17 cu o rachetă rusească, relatează Tass.

Potrivit agenţiei ruse de stat, care citează "agenţia de ştiri Doneţk", o echipă (comună) cu experţi malaysieni este programată la 17 aprilie. "Nu ştim dacă experţi în dreptul penal plănuiesc o vizită independentă la locul prăbuşirii înainte" de această dată, afirmă aceeaşi sursă.

Separatiştii proruşi au anunţat că malaysienii le-au solicitat "o vizită comună, pe 17 aprilie", în zona respectivă.

Şeful echipei de experţi malaysieni Hussein Omar Khan a declarat anterior că echipa îşi începe activitatea marţi şi că se va afla la Doneţk timp de cel puţin două-trei săptămâni.

El a preciat că misiunea echipei este să caute rămăşiţe umane şi probe materiale.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de provocarea tragediei.

Ucraina şi Statele Unite susţin că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată separatiştilor ucraineni proruşi de Moscova, ceea ce Rusia neagă, acuzând în schimb forţele ucrainene.

Într-un prim raport de anchetă, publicat în septembrie, anchetatori internaţionali au apreciat că Boeingul a fost perforat în zbor de "proiectile cu mare viteză", fără a confirma ipoteza unei rachete. Un raport final este aşteptat în vara lui 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
MALAYSIA,
MH17
/actualitate/experti-malaysieni-si-rebeli-prorusi-urmeaza-sa-efectueze-cautari-la-locul-prabusirii-mh17-14120206
14120206
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.