Iranul anunţă creşterea înzecită a producţiei de uraniu îmbogăţit

Postat la 04 noiembrie 2019 31 afişări

Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran, Ali Akbar Salehi, a anunţat luni creşterea de aproape zece ori a producţiei de uraniu îmbogăţit, într-un proces de retragere din angajamentele asumate prin intermediul Acordului nuclear din 2015, relatează site-ul postului France 24.

Iranul anunţă creşterea înzecită a producţiei de uraniu îmbogăţit

Cantitatea de uraniu îmbogăţit produs zilnic a ajuns la 5 kilograme, comparativ cu cea de 450 de grame, realizată în urmă cu două luni, ca urmare a abandonării angajamentelor presupuse de acordul nuclear din 2015, conform informaţiilor transmise de Ali Akbar Salehi.

Teheranul a decis în mai suspendarea mai multor angajamente prevăzute de acord, la un an după ce preşedintele american Donald Trump a decis retragerea din cadrul acordului şi reimpunerea de sancţiuni republicii islamice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
uraniu,
anunt,
crestere,
productie,
nuclear

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.