Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3,1% în septembrie faţă de anul trecut

Postat la 04 noiembrie 2019 49 afişări

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3,1% în septembrie 2019 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar comparativ cu luna august, preţurile au înregistrat un avans de 0,1%, potrivit unui raport realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3,1% în septembrie faţă de anul trecut

În septembrie 2019 faţă de septembrie 2018, eea mai mare creştere în cadrul marilor grupe industriale a fost înregistrată de industria bunurilor de uz curent cu un avans de 4,27%, industria bunurilor de folosinţă energetică a marcat o creştere de 3,6%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată (3,35%), industria bunurilor de capital (3,27%), iar industria bunurilor intermediare a avansat cu 1,61%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
preturi,
productie,
trecut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.