Ion Cristoiu: O deraiere antidemocratică halucinantă: Klaus Iohannis cere distrugerea unui partid - PSD!

Autor: Departamentul Politic Postat la 15 octombrie 2019 92 afişări

Jurnalistul Ion Cristoiu are un editorial dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis ce a vorbit despre "o Românie fără PSD", afirmând că PSD a fost întotdeauna o problemă pentru sergenţii majori mesianici prin forţa sa ca partid, iar lichidarea formaţiunii e unul dintre ţelurile Sistemului.

Redăm integral editorialul publicat pe https://www.cristoiublog.ro

"Sîmbătă cu prilejul deschiderii campaniei electorale pentru prezidenţiale, Klaus Iohannis, candidatul PNL la preşedinţie, a postat pe Facebook un mesaj care se adresează, cred, românilor şi nu marţienilor, o dată ce începe cu „Dragi români,”.

Domnia sa cere românilor, care îi sînt dragi, un fel de PNL-işti cărora li se adresează cu dragii mei, formulă care mă nedumereşte, deoarece român şi eu fiind, n-am păzit oile cu Klaus Iohannis şi nici n-am jucat Popa prostu cu Prima Doamnă zisă şi Răvăşitoarea, ca să mi se spună, dragule, să vină la vot într-un număr cît mai mare. Pînă aici nimic deosebit, ba chiar un clişeu, ţinînd de retorica democraţiei, veniţi la vot, fiecare vot contează, bla, bla, bla. Klaus Iohannis e încă preşedintele României. Deşi s-a declarat de vreun an şi ceva candidat al unui singur partid, PNL, totuşi, el nu s-a autosuspendat din funcţie pe perioada campaniei. Va profita în continuare de SRI, de SPP, de STS, de SIE, într-un cuvînt, de Garda Pretoriană a instituţiilor de forţă. În calitate de preşedinte al României, al unei ţări democratice, Klaus Iohannis îndeamnă pe români să vină la vot nu pentru că doar prin asta îşi vor exprima dreptul de a avea un cuvînt de spus în alcătuirea Puterii, ci pentru a distruge PSD:

„Miza alegerilor prezidenţiale este foarte mare – prezenţa la vot în număr mare este esenţială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăţi care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală şi corectă.”

E lucru ştiut că Klaus Iohannis se descurcă rău în limba română. Domnia sa gîndeşte în limba germană şi, cînd scrie sau cînd vorbeşte în româneşte, traduce în germană. Stînd prost cu limba română, nu de puţine ori formularea în româneşte e alta decît a gîndit-o el în nemţeşte. Acestei caracteristici i se datorează folosirea excesivă a lui foarte.

Plecînd de la această realitate, m-am întrebat ce-a vrut să spună traducînd din nemţeşte Klaus Iohannis prin a avea pentru prima dată în ultimii 30 de ani o României fără PSD.

M-am gîndit c-a vrut să spună o României care să nu fie guvernată de PSD.

Din punct de vedere istoric, ar fi o năzbîtie.

Prin alegerile din 1996, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de patru ani a stat departe de Putere atît în plan prezidenţial, cît şi parlamentar.

Prin victoria lui Traian Băsescu în turul al doilea al prezidenţialelor din 2004, PSD a fost nu numai alungat de la putere, dar şi supus unei hăituieli cum rar se întîmplă chiar şi în Caraibe.

În 2015, prin Operaţiunea Colectiv, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de un an, Klaus Iohannis a beneficiat de Guvernul Meu 1.

Aşadar, dacă prin o Românie fără PSD înţelegem o Românie fără PSD la putere, Klaus Iohannis nu putea face o eroarea istorică de asemenea proporţii.

Fie şi pentru faptul că în 2009, cînd el a devenit premierul lui Mircea Geoană, în urma Înţelegerilor de la Grivco, PSD nu era la putere, ci în Opoziţie. Pentru a-l pune pe el premier, PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern de Dreapta.

Rămîne atunci varianta distrugerii PSD.

Klaus Iohannis, preşedintele unei ţări democratice, a unei ţări aliate a SUA, pentru care a primit şi o şapcă, se adresează românilor să iasă la vot la prezidenţiale pentru ca astfel PSD să fie scos în afara legii.

Propunerea adresată românilor e următoarea:

Ieşiţi la vot ca să mă votaţi pe mine. Dacă mă votaţi şi eu obţin un scor zdrobitor, mă angajez că voi lichida PSD.

Cum adică va fi o Românie fără PSD?

PSD e un partid politic în ansamblul pluralismului românesc.

Are multe slăbiciuni.

N-a fost identificat cu nimeni din UE şi din NATO ca partid extremist.

Dar chiar dacă ar fi fost identificat, cum adică să fie scos în afara legii?

În Germania există un partid de extremă Dreaptă.

A spus vreodată cancelarul Angela Merkel că promite o Germanie fără acest partid?

A fost o scăpare?

Nici vorbă.

PSD a fost totdeauna o problemă pentru sergenţii majori mesianici prin forţa sa ca partid.

Cînd îl crezi doborît ca după 1996 sau după 2004, constaţi că mişcă, ba mai mult că obţine scoruri însemnate la alegeri.

Sergenţii majori din Servicii şi din instituţiile de forţă, de fapt generalii ghiorţani, puşi pe căpătuială, visează Guvernări slabe. Minoritare, aşa cum se anunţă Guvernul Ludovic Orban, sau sprijinite în Parlament de Coaliţii de hăis-cea. În postdecembrism PSD e singurul partid care a putut Guverna de unul singur sau într-o Coaliţie de formă, precum cea cu ALDE.

Lichidarea acestui partid e unul dintre ţelurile Sistemului.

Klaus Iohannis ştie acest lucru.

Poate n-ar fi trebuit să se trădeze acum, cînd românii pot veni la vot în număr mare numai pentru a-l trimite la Sibiu pentru totdeauna.

I-a scăpat porumbelul?

Indiferent de motivele acestei solicitări absurde, pentru că ea exclude din start, pe românii care votează PSD (ei n-ar trebui să vină la vot în număr mare? Sau poate STS a i stabilit deja că vor veni în număr mic!), intervenţia lui Klaus Iohannis e unul dintre gesturile de tip fascist, pentru că doar fascimul avea drept program lichidare unor partide.

M-aş fi aşteptat ca această deraiere extremistă, ca această intervenţie antidemocratică să fie sancţionată de presa independentă.

A fost însă o tăcere mai mult decît suspectă.

În contrast cu gălăgia voioasă făcută de presa aşa zis independentă la orice scărpinat la lui Klaus Iohannis.

Culmea e că nici PSD n-a reacţionat.

Te pomeneşti că PSD îşi doreşte să fie lichidat!"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CRISTOIU,
PSD,
IOHANNIS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.