Ion Cristoiu: Numirea lui Gîrbovan la Ministerul Justiţiei este o manevră electorală sub semnul blatului dintre Dăncilă şi Iohannis / Cine are de câştigat de pe urma propunerii

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 24 august 2019 50 afişări

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că propunerea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiţiei este o manevră electorală rezultată în urma blatului dintre Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, din care cei doi au de câştigat, singurul pierzător fiind Dan Barna.

Ion Cristoiu înscrie decizia de vineri a PSD, de a o propune pe judecătoarea Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei, ca una strict electorală, în vederea campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

"Decizia în legătură cu Dana Gîrbovan nu poate fi înţeleasă decât dacă o alăturăm deciziei numirii lui Iulian Iancu în postul de vicepremier. Iulian Iancu nu e atât de vizibil în programul său politic precum Dana Gîrbovan, dar el e cunoscut ca un apărător al intereselor naţionale de tip PSD în bătălia cu multinaţionalele, în bătălia pentru gazele din Marea Negră, el este cel care e autorul acelei legi pe care şi-a asumat-o Dragnea, legea offshore, care mai reducea din profitul marilor companii. Cele două decizii ţin de o manevră electorală inteligentă a grupării Viorica Dăncilă, în perspectiva Congresului de mâine (sâmbătă -n.r.), dar şi în campania electorală de reîntoarcere cât de cât la PSD-ul lui Liviu Dragnea", a declarat, pentru MEDIAFAX, analistul politic.

Ion Cristoiu precizează că PSD-ul condus de Liviu Dragnea a avut multe slăbiciuni, dar "a fost un partid care şi-a păstrat identitatea, a fost chiar foarte activ". "Doamna Dăncilă, după ce a ajuns preşedinte, a mişcat mult partidul către dreapta, mai avea un pic şi-l înscria în USR. Asta a dus la o ostilitate a baronilor locali şi a electoratului PSD faţă de Viorica Dăncilă, tot mai mult suspectată că este o marionetă a sistemului, a statului paralel, la Palatul Victoria. În perspectiva Congresului de mâine, dar şi a campaniei, ea a făcut această manevră cu numirea celor doi. Ca să înţelegem numirea lui Gîrbovan, trebuie să plecăm de la o axiomă. Pentru PSD, Guvernul PSD, în perioada următoare până la prezidenţiale, nu are importanţă cine este ministrul Justiţiei, deoarece s-a dovedit că nici măcar Tudorel Toader nu a putut face nimic. Este greu de presupus că pe Dana Gîrbovan s-a pariat că ar porni o luptă împotriva statului paralel, împtriva amestecului serviciilor în justiţie", a spus, pentru MEDIAFAX, jurnalistul.

Ziaristul este de părere că din punct de vedere profesional, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) este o propunere foarte bună, iar din punct de vedere politic, este o propunere "pesedistă".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ION CRISTOIU,
IOHANNIS,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.