Ion Cristoiu: Impozitul progresiv – un truc prin care impozitele vor creşte pe şest

Postat la 19 mai 2022 120 afişări

Ion Cristoiu: Impozitul progresiv – un truc prin care impozitele vor creşte pe şest

Ion Cristoiu: Impozitul progresiv nu e o măsură de Stînga, cum caută propaganda PSD-istă să-l prezinte, împachetîndu-l în ţipla vorbelor mari, ci o şmecherie menită a creşte pe şest taxele şi impozitele.

Ion Cristoiu: România lunecă pe zi ce trece tot mai mult în prăpastie, pentru că banii strînşi din taxe şi impozite nu reuşesc să acopere cheltuielile publice nesăbuite.

Ion Cristoiu: N-am nici o îndoială că prin gura lui Marcel Ciolacu, în pledoaria pentru introducerea impozitului progresiv, vorbeşte Klaus Iohannis.

Cînd nu-şi îndeplineşte misiunile de luptă în războiul mediatic împotriva lui Vladimir Putin, Antena 3 poate fi interesantă în planul conţinutului. Astfel, postul a realizat o simulare a impozitelor dacă s-ar introduce impozitul progresiv.

Cîteva date merită atenţie:

„La un salariu net de 4.095 lei şi un brut de 7.000 lei, se plăteşte lunar un impozit de 455 lei, adică 10%.

Dacă guvernul va majora impozitul, acelaşi salariat va ajunge să plătească între 630 şi 840 lei lunar, mai mult cu 200-400 lei în fiecare lună.

Dacă guvernul se gândeşte să aplice un impozit de 40%, aşa cum a mai fost în România pe venit, acelaşi salariat care acum plăteşte 455 lei va da 1200 lei lunar pe impozit!”

Lesne de observat ceea ce liderii PSD vor să ascundă:

Impozitul progresiv nu e o măsură de Stînga, cum caută propaganda PSD-istă să-l prezinte, împachetîndu-l în ţipla vorbelor mari, ci o şmecherie menită a creşte pe şest taxele şi impozitele.

Nu încape vorbă că s-a ajuns la fundul sacului în materie de strîngere a banilor ceruţi de gura tot mai flămîndă a cheltuielilor publice. La fel ca şi pe vremea celor două guvernări Conservatoare de dinainte de 1901, România de azi traversează o perioadă de ceea ce aş numi Cheltuieli nesăbuite. Se cheltuie urieşeşte şi iresponsabil nu numai prin umflarea aparatului bugetar, dar şi prin risipa de bani publici pe tot felul de prostii.

Din acest punct de vedere Pandemia rămîne în Istoria ţării ca o perioadă în care nimeni nu s-a uitat la preţurile materialelor achiziţionate. S-a cumpărat orice şi la orice preţ. Sindromul Risipitorului, care-şi aprinde ţigara cu bancnote de 200 de lei! Nici o instituţie de stat nu vădeşte preocuparea de a cheltui mai puţin decît anul trecut. Toate instituţiile cer bani tot mai mulţi de la Buget. N-am auzit pînă acum nici un minister anunţînd că pentru anul care vine va solicita mai puţini bani decît cei obţinuţi pentru anul acesta. În fiecare an, înainte de adoptarea Bugetului, între instituţiile bugetare se instituie o luptă sălbatică pentru a obţine cît mai mulţi bani de la Buget.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
impozite,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.