Iohannis a mers la Colectiv pentru a aprinde o lumânare, la 40 de zile de la tragedie: "Nu vreau şi nu pot să uit. Vreau ca, în anii ce vin, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcţionează corect în societatea noastră" - FOTO

Autor: Ştefan Pană Postat la 09 decembrie 2015 48 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineaţă, la clubul Colectiv, unde a aprins o lumânare în memoria victimelor tragediei din 30 octombrie, la 40 de zile de la incendiul în urma căruia au murit 60 de persoane.

Iohannis a mers în faţa clubului Colectiv miercuri dimineaţa, unde a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere. Administraţia Prezidenţială nu a anunţat acest eveniment pe agenda de miercuri a preşedintelui.

La scurt timp după vizita sa la Clubul Colectiv, pe contul de Facebook al preşedintelui a apărut următorul mesaj: "Am fost în această dimineaţă, din nou, la locul tragediei de la clubul ‪#‎Colectiv‬. S-au împlinit 40 de zile de la drama din acea noapte. Nu vreau şi nu pot să uit ce s-a întâmplat. Vreau în schimb ca, în anii ce vin, în paralel cu comemorarea victimelor şi cu grija pentru supravieţuitori şi familiile lor, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcţionează corect în societatea noastră, pentru a nu se mai repeta o asemenea tragedie. Să ne rugăm cu toţii pentru cei dispăruţi! Fie ca amintirea victimelor să rămână veşnică în inimile noastre!"

Tot miercuri, Klaus Iohannis a schimbat fotografia de cover de pe pagina sa de Facebook cu o imagine în care apar numele celor 60 de victime ale incendiului din 30 octombrie.

Miercuri se împlinesc 40 de zile de la tragedia din clubul Colectiv, iar în cursul zilei în faţa localului va avea loc o slujbă de comemorare a victimelor, la patruzeci de zile, oficiată de presfinţitul Timotei.

În urma incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În spitalele din Capitală mai sunt internate 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care trei sunt în stare critică, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel şi Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
COLECTIV,
/actualitate/iohannis-mers-colectiv-aprinde-lumanare-40-zile-tragedie-vreau-pot-uit-vreau-anii-vin-indreptam-impreuna-ceea-functioneaza-corect-societatea-noastra-foto-14913792
14913792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.