Iohannis: Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 octombrie 2020 173 afişări

Iohannis: Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare

Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare, spune preşedintele Klaus Iohannis, cu referire la pandemie: „Oricât ne-am dori, situaţia epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei”.

Klaus Iohannis a atras atenţia că ne aflăm din nou într-un punct critic şi avem fiecare de făcut o alegere fundamentală pentru viitor: „Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri şi la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capătul căruia ne aşteaptă multă suferinţă şi pierderi incomensurabile. Sau alegem să avem şi viaţă socială şi economie funcţională? Putem, dacă dăm dovadă de responsabilitate”, a spus şeful statului într-o declaraţie de presă făcută miercuri seară.

Iohannis a adăugat că restricţiile sunt inevitabile: „Cu cât mai repede sunt introduse şi respectate, cu atât mai rapid îşi produc efectele”.

Preşedintele a adăugat că nu doar în România este complicată situaţia, mai ales că sistemele de sănătate au fost supuse în ultimele luni unei mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriaşe pentru a salva vieţile oamenilor.

În acest context, Iohannis le-a mulţumit medicilor şi angajaţilor din sănătate pentru efort: „Aceşti oameni merită respectul nostru şi admiraţia noastră. Avem înceredere în medicii noştri”.

„Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare, dar sunt convins că vor acţiona cu acelaşi devotament. Vreau să-i asigur pe medici că sunt alături de ei şi împreună vom face faţă acestei crize. Este o luptă nu doar a sistemului medicului, este o luptă în care avem cu toţii o mare responsabilitate. Oricât ne-am dori, situaţia epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât creşte numărul de bolnavi şi de decese, cu atât ne îndepărtăm şi mai mult de acest moment îndelung aşteptat”, a adăugat şeful statului.

Oricâte măsuri ar implementa autorităţile, ele îşi pierd din eficienţă dacă unii dintre semenii noştri refuză să participe la acest efort colectiv, a mai spus Iohannis: „Depinde de conştiinţa fiecăruia dintre noi dacă vom câştiga această bătălie fără precedent”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.