Iohannis: Guvernul şi ministerul să asigure condiţii bune de muncă şi pensii decente militarilor

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 10 martie 2015 21 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la bilanţul MApN, că ministerul şi Guvernul trebuie să asigure un statut profesional şi social corespunzător, condiţii bune de muncă şi de viaţă, pentru militarii activi profesional, dar şi pensii decente după trecerea acestora în rezervă.

Şeful statului a afirmat în discursul susţinut la sediul MApN că Armata este o instituţie al cărei crez, «Onoare şi Patrie», exprimă valorile fundamentale pe care se clădeşte unitatea, coeziunea şi loialitatea, mai ales în situaţiile dificile în care această instituţie fundamentală este chemată să intervină.

”Valoarea supremă a instituţiei dumneavoastră sunt oamenii în uniformă, femei şi bărbaţi, militarii de toate gradele, care în ţară sau în teatrele de operaţii din afara ţării îşi fac datoria, conform jurământului şi având în minte şi în suflet fidelitatea faţă de ţară. Este datoria noastră să le asigurăm un statut profesional şi social corespunzător, condiţii bune de muncă şi de viaţă, atât timp cât sunt activi profesional, dar şi pensii decente după trecerea în rezervă. Creşterea calităţii vieţii personalului militar şi civil trebuie să devină o preocupare permanentă a conducerii ministerului şi a Guvernului”, a arătat Klaus Iohannis.

El a felicitat ministerul pentru rezultatele obţinute în anul 2014 şi le-a transmis celor din Armată succes în realizarea sarcinilor - deloc uşoare - pe care le au de îndeplinit anul acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
ARMATĂ,
/actualitate/iohannis-guvernul-si-ministerul-sa-asigure-conditii-bune-de-munca-si-pensii-decente-militarilor-13960870
13960870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.