Iohannis: Eu nu-mi doresc să treacă moţiunea. PSD face un joc pupulist ordinar

Autor: Otilia Serescu Postat la 12 august 2020 134 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis, a spus, miercuri, după ce PSD a anunţat că va depune, în 17 august, moţiune de cenzură, că social democraţii fac „un joc populist ordinar”, având „o pasiune” în depunerea de moţiuni de cenzură.

Iohannis: Eu nu-mi doresc să treacă moţiunea. PSD face un joc pupulist ordinar

„Atunci când a fost înlăturat Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegeri parlamentare. Dacă la începuit toată lumea a înţeles că cineva trebuie sa guverneze, la scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moţiuni de cenzură. Este o măsură electoralistă, fără rost. Mai este puţin până la alegeri, pentru ce să depui moţiune de cenzură? (...) Eu nu-mi doresc să treacă moţiunea”, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Conform şefului statului, „această moţiune este neavenită politic”.

„Dacă trece sau nu vom şti atunci când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populsit ordinar, care vrea să arate că PSD are mulţi parlamentari. PSD nu a venit cu soluţii, ci cu texte populiste. Încearcă să dărâme Guvernul, nu au nicio soluţie, sunt ahtaţi după putere. Ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare”, a adăugat preşedintele.

Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură, a anunţat, miercuri, liderul interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu.

„S-a umplut paharul! PSD nu va permite ca România să se scunfunde în incompetenţa şi hoţia patronată de Guvernul pe care îl conduceţi! Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a declarat Marcel Ciolacu.

El l-a acuzat pe Ludovic Orban că nu a gestionat eficient pandemia de COVID-19, că a „sifonat banii publici pentru interesele PNL”, dar şi că nu a pregătit deschiderea anului şcolar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moţiune de cenzură,
ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.