Iohannis: Candidatura lui Macovei nu va afecta şansele candidatului ACL, ci, paradoxal, pe ale PMP

Autor: Liviu Dadacus Postat la 06 august 2014 42 afişări

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că o candidatură independentă a Monicăi Macovei la alegerile prezidenţiale nu va afecta şansele candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL), ci, "în mod paradoxal", pe cele ale PMP.

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, dacă crede că o candidatură a Monicăi Macovei va afecta în vreun fel şansele candidatului ACL, Iohannis a răspuns: „Nu cred. În mod paradoxal, cred că, dacă este aşa cum se aude, că doamna Macovei doreşte să candideze, cred că va afecta semnificativ şansele PMP”.

Întrebat ce părere are despre Monica Macovei, Iohannis a spus că nu are nicio părere specială.

„Ştiţi bine că eu nu fac aprecieri asupra persoanelor. Fac aprecieri asupra proiectelor politice. Oricum doamna Macovei nu a prezentat niciun proiect politic acum în această conjuctură şi nu am ce să evaluez”, a adăugat Iohannis.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, într-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, că va candida la Preşedinţie, menţionând că este nemulţumită de opţiunile de vot oferite şi că aceste opţiuni impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională.

"În urmă cu două luni, nu mi-aş fi imaginat că voi veni în faţa voastră cu acest anunţ. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles, şi în acest nou mandat, lupta împotriva corupţiei şi fraudei, pentru competiţie corectă în economie, care să aducă românilor investiţii şi locuri de muncă. Între timp, ceva s-a schimbat însă în Romania. Şi eu, ca şi voi, sunt nemulţumită de opţiunile de vot care ni s-au oferit. Opţiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională. De curând, mii şi mii dintre voi m-aţi chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere uşoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre şi credinţă. (...) De ce candidez acum, vă întrebaţi. Candidez pentru că ştiu că putem mai mult. Trebuie să dorim mai mult şi să ştim că putem mai mult ca ţară. Nu avem altă şansă decât să cerem mai mult în aceste alegeri. În acest an, România este la răscruce. Putem merge înainte sau putem să ne întoarcem cu 10 sau 20 de ani în urmă. Alegerea este a noastră. Aşa cum eu am decis să candidez şi voi trebuie să decideţi să vă implicaţi. Aceasta este România voastră. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fură, vă fură mai mult decât bani din buzunar. Vă lipsesc de investiţiile care fac economia mai bună, pun pe fugă afacerile care creează locuri de muncă, vă fură din banii de sănătate, din educaţia copiilor voştri. Fură din viitorul vostru şi din viitorul copiilor voştri", a spus Macovei.

Aceasta a menţionat în mesajul video că "România are un potenţial uriaş", iar, ca preşedinte, va asigura pentru România "o economie liberă şi sănătoasă, care creează locuri de muncă şi oportunităţi pentru tineri şi o viaţă decentă pentru pensionari", "o Românie în care educaţia şi sănătatea sunt priorităţi", "o Românie care este respectată de partenerii din Europa şi de peste Atlantic".

"Dar nu pot face asta singură. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie ca şi voi să credeţi că şi voi puteţi face schimbarea în bine. Veniţi astăzi lângă mine. Implicaţi-vă în campania mea. Aveţi de ales: îi lăsaţi să va distrugă viitorul sau veniţi acum lângă mine sa ne câştigăm împreună viitorul", a mai spus Monica Macovei.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Monica Macovei "a ales un drum în afara partidului" prin decizia sa de a candida la prezidenţiale, opinând că aceasta este "o decizie care o împiedică să mai privească în ochi PDL-iştii care au dus-o în PE".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
MACOVEI,
/actualitate/iohannis-candidatura-lui-macovei-nu-va-afecta-sansele-candidatului-acl-ci-paradoxal-pe-ale-pmp-13040996
13040996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.