Iohannis,atac la PSD pe legea carantinării:Poate să coste viaţa a zeci, poate chiar a sute de români

Autor: Laura Buciu Postat la 14 iulie 2020 350 afişări

Iohannis,atac la PSD pe legea carantinării:Poate să coste viaţa a zeci, poate chiar a sute de români

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „siderat” şi surprins de „acest cinism exagerat” al PSD în privinţa reacţiei în Parlament pe legea carantinării. „Poate să coste viaţa a zeci, doamne fereşte, poate chiar a sute de români”, a spus Iohannis.

Iohannis s-a arătat îngrijorat de faptul că, în România, efectele pandemiei devin din ce în ce mai vizibile, după ce, doar marţi, au fost 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

„Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una uşoară. Ba alţii chiar, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boala. Această boală, din păcate, există. Este o boală grea şi cu un impact devastator asupra lumii, dar şi asupra României, din păcate”, a spus Iohannis, care a amintit faptul că, săptămâna trecută a transmis să se renunţe la disputele politice, pentru a combate epidemia.

În acest context, Iohannis a spus că este „siderat” de modul în care a reacţionat şi reacţionează PSD în privinţa Legii carantinării.

„Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum, când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea, pe bună dreptate, s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false. Ziceau că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele Curţii Constituţionale”, explică preşedintele.

Acesta a mai spus că „raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege”, referindu-se la reclamaţia PSD cum că legea nu este bine făcută.

„Putem să constatăm că PSD tergiversează această discuţie. Şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea şi carantinarea. Vă spun drept – este extrem de trist, este şocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viaţa a zeci, doamne fereşte, poate chiar a sute de români”, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis a reluat apelul către Parlament: „Finalizaţi discuţiile! Aprobaţi o formă bună pentru această lege! Altfel, veţi fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români! Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă!”.

Legea carantinării a trecut de votul Camerei Deputaţilor şi se află, în prezent, la Senat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
psd,
carantină

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.