Investitorul local Lotus Center a cumpărat complexul multifuncţional Oradea Plaza într-o tranzacţie consiliată de Colliers International

Autor: Andra Stroe Postat la 04 februarie 2020 171 afişări

Investitorul local Lotus Center a cumpărat complexul multifuncţional Oradea Plaza într-o tranzacţie consiliată de Colliers International

Grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea, a achiziţionat complexul multifuncţional Oradea Plaza din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România, într-o tranzacţie consiliată de compania de consultanţă imobiliară Colliers International.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziţionat strategic în Centrul Civic al oraşului, care dispune de o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătraţi distribuiţi egal între birouri de clasa A şi spaţii de retail, la care se adaugă 2.400 de metri pătraţi de teren liber pentru dezvoltare viitoare. Complexul are în prezent chiriaşi de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion şi un loc de joacă pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD. Dat în funcţiune în 2010 de către investitorul internaţional Portico Investments, complexul multifuncţional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul oraşului Oradea.

„Interesul pentru achiziţia Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaţionali, cât şi din partea investitorilor locali. Oradea este un oraş cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene şi investiţii private. Oraşul are un potenţial bun de dezvoltare economică şi imobiliară”, spune Robert Miklo, director investment services la Colliers International.

Tranzacţia face parte din strategia Portico Investments de a-şi extinde amprenta în România prin achiziţia mai multor spaţii de retail cu chiriaş unic din Capitală şi din alte oraşe mari din ţară. În urma achiziţiei Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are în portofoliu şi centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center şi Lotus Center, devine cel mai mare jucător imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

”În trecut, România a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piaţa de active imobiliare. Dar odată cu maturizarea graduală a pieţei, au prins elan tot mai mulţi investitori locali, inclusiv antreprenori români cu business-uri puternice în principalele centre regionale din ţară. Numai în ultimii doi ani, tranzacţiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro”, precizează Simina Niculiţă, partner & head of retail agency la Colliers International.

Valoarea investiţiilor cu capital autohton a reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investiţiilor imobiliare realizate în România, iar evoluţia din ultimii ani a fost accelerată. În perspectivă, există un potenţial important de creştere a investiţiilor locale în real estate, începând chiar din 2020, care se conturează a fi cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare din România din perioada post-criză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
complex,
tranzactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.