Investitorii straini au redevenit interesati de sectorul agricol al Balcanilor

Postat la 01 noiembrie 2010 10 afişări

Investitorii straini au redevenit interesati de sectorul agricol al economiilor emergente din Balcani, atrasi de pretul redus al terenurilor si al muncii din regiune, dar si incurajati de temperarea efectelor crizei economice mondiale, potrivit unei analize Reuters.

Companiile straine au investit, in Serbia si alte state balcanice din afara Uniunii Europene, in industria laptelui, in procesarea carnii, in cultura plantelor si alte domenii. Regiunea atrage, insa, si investitori noi, in conditiile in care criza economica mondiala de tempereaza."Am avut contact, in special, cu investitori din zona Golfului, care au nevoie de diversitate pentru a-si asigura siguranta alimentara. Mai multe grupuri puternice din Orientul Mijlociu se gandesc serios la cele 3,2 milioane de hectare de teren pe care le poate oferi Serbia", a afirmat vicepremierul sarb, Bozidar Djelic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
straini,
agricol,
Balcani
/actualitate/investitorii-straini-au-redevenit-interesati-de-sectorul-agricol-al-balcanilor-7659297
7659297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.