Investitorii se indoiesc de capacitatea zonei euro de a depasi criza datoriilor suverane

Postat la 04 august 2011 10 afişări

Comisia Europeana si-a exprimat, miercuri, sustinerea pentru Italia si Spania, aflate sub presiune pe pietele financiare, dar a recunoscut ca investitorii se indoiesc acum de capacitatea zonei euro de a depasi criza datoriilor suverane.

Cresterea randamentelor obligatiunilor Italiei si Spaniei la maximul ultimilor 14 ani reprezinta un motiv de ingrijorare, dar nu reflecta situatia reala a acestora, pe locurile trei si patru in randul celor mai mari economii din zona euro, a spus presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. "De fapt, tensiunea de pe pietele obligatiunilor reflecta o ingrijorare tot mai mare a investitorilor privind capacitatea sistemica a zonei euro de a raspunde crizei", afirma Barroso intr-un comunicat al Comisiei. Seful executivului UE a cerut statelor membre sa accelereze aprobarea masurilor anticriza, convenite la o reuniune din iulie, pentru a stopa contagiunea din Grecia, Irlanda si Portugalia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
criza,
datorii,
depasire
/actualitate/investitorii-se-indoiesc-de-capacitatea-zonei-euro-de-a-depasi-criza-datoriilor-suverane-8564299
8564299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.