Investiţiile străine au urcat la 1,3 mld. euro în zece luni, peste 2011

Postat la 14 decembrie 2012 12 afişări

Investiţiile străine directe au ajuns în primele zece luni la 1,27 mld. euro, continuând să păstreze un avans faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce dă speranţe că în 2012 ISD-urile vor reuşi să depăşească nivelul din 2011, în ciuda creşterii economice anemice.

"Este posibil ca investiţiile străine directe să furnizeze o surpriză plăcută pe final de an şi să depăşească valoarea din 2011. O stabilizare mult aşteptată a mediului politic, diminuarea treptată a presiunilor inflaţioniste şi noi progrese în reforma sectorului public pot creşte din nou interesul investitorilor", spune Eugen Sinca, analist al BCR. Anul trecut economia a crescut cu 2,5%, în timp ce pentru acest an analiştii şi-au ajustat prognozele pentru creşterea economică spre 0-0,5%, fără să excludă scenariul trecerii PIB în teritoriul negativ. România este puternic dependentă de capitalurile externe, o problemă fiind faptul că investiţiile străine directe au reuşit să finanţeze doar o treime din deficitul contului curent.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
investitii straine,
capital
/actualitate/investitiile-straine-au-urcat-la-1-3-mld-euro-in-zece-luni-peste-2011-10392297
10392297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.