Investiţii de vreme rea: titluri cu suport aur

Postat la 28 octombrie 2012 42 afişări

BCR propune investitorilor, în premieră pe piaţa de capital din România, certificate index ce au ca suport aurul, al căror preţ reprezintă echivalentul în lei al unui gram de aur.

Certificatele, a căror lichiditate este asigurată de BCR, aduc acelaşi randament cu aurul fizic, fără a implica însă costuri suplimentare legate de depozitare, asigurare, transport sau evaluare, afirmă Laura Hexan, şefa departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

La 26 octombrie, un gram de aur era cotat la 192,7 lei. Cotaţiile certificatelor se modifică în permanenţă în cursul zilei, în funcţie de evoluţia preţului unciei de aur şi de evolutia cursului USD/RON (cursul interbancar de la momentul respectiv). Certificatele index pot fi tranzacţionate şi online prin intermediul platformei BCR Broker.

"Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Istoric, achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Ţinând cont de condiţiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pieţele financiare globale, tot mai mulţi investitori se îndreaptă către aur", a adaugat Laura Hexan.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitii-de-vreme-rea-titluri-cu-suport-aur-10261431
10261431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.