Investiţii de 1,2 mld. dolari în Marea Neagră

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 octombrie 2012 14 afişări

ExxonMobil Exploration and Production România pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de până la 1,23 miliarde de dolari în foraj petrolier şi lucrări adiacente în Marea Neagră. Compania a programat pentru începutul lunii noiembrie mai multe licitaţii prin care vizează să contracteze lucrări de foraj şi lucrări adiacente în perimetrele din Marea Neagră.

La începutul anului, OMV Petrom şi Exxon Mobil Exploration and Production România au anunţat că au făcut o descoperire semnificativă la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Zona În acelaşi timp, în august, un consorţiu condus de Exxon Mobil şi Royal Dutch Shell şi din care mai fac parte OMV Petrom şi compania ucraineană de stat Nadra a câştigat o licitaţie pentru exploarea de gaze la un zăcământ din Marea Neagră al Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
gaze,
investitii,
Marea Neagra,
Exxon,
foraj,
licitatii
/actualitate/investitii-de-1-2-mld-dolari-in-marea-neagra-10170459
10170459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.